Zonnetjesweek 2018

22-25 mei ‘Zonnetjesweek’ voor een kankervrije generatie

Huidkanker is de meest voorkomende en snelst toenemende kankersoort in Nederland. Een op de zes mensen krijgt hiermee te maken. Dat is schrikbarend veel! Door goede voorlichting –  te beginnen bij de allerjongsten – is huidkanker (deels) te voorkomen. Het Huidfonds zet zich in voor een kankervrije generatie en geeft door middel van de ‘Zonnetjesweek’ voorlichting aan kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en gastouders.

Door voorlichting en maatregelen is huidkanker (deels) te voorkomen

Blootstelling aan zonlicht op kinderleeftijd lijkt de grootste oorzaak om op latere leeftijd huidkanker te krijgen. Ook speelt mee: hoe vaker je verbrandt als kind (tot 15 jaar), des te groter de kans op huidkanker. Tijdens de ‘Zonnetjesweek’ van het Huidfonds leren kinderen van 0-4 jaar op een speelse, positieve manier over de zon en bescherming tegen UV-straling. Bijvoorbeeld door middel van het insmeerliedje: ‘In de zonneschijn’ en door vrolijke kleurplaten. Immers, met de juiste voorlichting en maatregelen (zoals je huid regelmatig insmeren, het dragen van een zonnehoedje en UV-werende kleding en tijdig de schaduw opzoeken) zijn bepaalde vormen van huidkanker te voorkomen.

Doe je mee?

Ben je werkzaam (of ken je iemand) bij een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of gastouder? Doe dan vrijblijvend mee met de ‘Zonnetjesweek’ van het Huidfonds. Huidfonds heeft hiervoor speciaal voorlichtingsmateriaal ontwikkeld zoals: posters, een folder, een infographic en een online quiz.

Stuur een mail naar secretariaat@huidfonds.nl. Je ontvangt dan een inschrijfformulier en verdere informatie.

Lees meer over het project ‘Betere UV-bescherming bij kinderen om huidkanker te voorkomen

 

 

Onze Partners