Wat kost huidtherapie?

Huidtherapie wordt deels vergoed uit de basisverzekering en het aanvullende pakket. De vergoedingen verschillen sterk per verzekeraar. Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of de behandeling binnen het door u gekozen zorgverzekeringspakket wordt vergoed of niet. Wanneer u een naturapolis heeft afgesloten worden de behandelingen alleen vergoed bij gecontracteerde huidtherapeuten. De huidtherapeut heeft dan afspraken gemaakt met de zorgverzekeraar. Als u kiest voor een niet-gecontracteerde huidtherapeut komt (een deel van) de behandeling voor eigen rekening. Bij een restitutiepolis ligt dit anders, u kunt dan naar de huidtherapeut van uw keuze.

Tarieven

Voor de huidtherapeut gelden vrije tarieven, behalve voor oedeem- en littekentherapie binnen de contractering. Tarieven kunt u opvragen bij de huidtherapeut van uw keuze, voor aanvang van een behandeling zal de huidtherapeut u altijd informeren over de kosten voor de behandeling(en).

Chronische Indicatie

Wanneer er sprake is van een chronische indicatie (een aandoening die voorkomt op de zogenaamde ‘lijst Borst’/Bijlage 1), zoals bijvoorbeeld lymfoedeem, wordt er vanaf de 21e behandeling vergoed van uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen worden dan uit het aanvullend pakket (afhankelijk van het afgesloten pakket) of komen voor eigen rekening.

Oedeemtherapie bij een niet-chronische indicatie wordt niet vergoed uit de basisverzekering. Er kan dan aanspraak gemaakt worden op het aanvullend pakket. Wanneer u geen aanvullende verzekering heeft afgesloten komen de behandelingen voor eigen rekening. De tarieven voor oedeemtherapie worden vastgesteld door de zorgverzekeraar, maar liggen meestal tussen de 30 en 50 euro per zitting.

Onze Partners