Coronavirus: gaat mijn behandeling door?

Met het aanscherpen van de landelijke maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus rijzen vragen op bij cliënten en leden hoe de zorgverlening en praktijkvoering te kunnen continueren. Via onze ledenwebsite en nieuwsberichten houden wij leden op de hoogte van actuele ontwikkelingen en de laatst genomen landelijke maatregelen.

16-03-2020
Voor alle huidtherapeuten en huidtherapiepraktijken geldt nog ongewijzigd dat zij de landelijke overheidsmaatregelen, de richtlijnen van het RIVM en de GGD dienen te volgen. Zorgverlening kan tot nader order met inachtneming van de RIVM richtlijnen worden uitgevoerd. De inschatting of en welke behandelingen in de praktijk door kunnen gaan, ligt op dit moment bij de praktijkhouders zelf en is per praktijk anders. Neem daarom altijd contact op met uw behandelaar over uw situatie.

Algemeen te volgen richtlijnen
Op de website van het RIVM is naast algemene informatie ook een overzicht te vinden met alle actuele informatie van het RIVM over het coronavirus. Bij veel gestelde vragen staan onder meer adviezen voor mensen met symptomen, mensen die de afgelopen twee weken in een risicogebied zijn geweest en voor mensen die de afgelopen twee weken contact hebben gehad met een cliënt met het coronavirus. Daarnaast geven ze informatie voor professionals in de zorg en specifiek voor GGD en ziekenhuizen waarin staat hoe te handelen bij een patiënt met verdenking op het virus.

Waar kan ik terecht met een algemene vraag over het coronavirus?
Voor algemene vragen over het coronavirus kun je terecht bij het publieksinformatie-nummer: 0800 – 1351. Als je als professional vragen hebt over het nieuwe coronavirus, kun je telefonisch contact opnemen met de GGD.

Onze Partners