Borstkankermaand oktober 2018

Ook dit jaar staat de campagne van Pink Ribbon in het teken van de boodschap ‘1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker, doneer jij voor jezelf?’ 1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Een heftig gegeven. Vooral ook omdat we allemaal wel 7 vrouwen om ons heen kennen. Voor wie doneer jij? Voor je zus? Je buurvrouw? Je dochter? Een collega? Een vriendin? Je moeder? Of doneer je voor jezelf?

 

 

Pink Ribbon armband 2018

Je kunt de Pink Ribbon armband 2018 kopen, mooi voor jezelf maar ook heel geschikt als cadeautje waarmee je tegelijkertijd Pink Ribbon een warm hart toe draagt. Met de aankoop van de Pink Ribbon armband 2018 steun je zorgvuldig door Pink Ribbon uitgekozen projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker.

Zelfonderzoek? Ken je lijf!

Wil je weten hoe je jezelf kunt controleren op tekenen van borstkanker? Ons advies is: ken je lijf! Het is belangrijk om zelfonderzoek te doen, zodat je je borsten goed kent (hoe ze voelen en eruit zien), om zo tijdig een verandering op te kunnen merken waarmee je een afwijking kunt ontdekken. Ben je ongerust over een afwijking aan je borst of tepel? Ga dan naar je huisarts.

Huidtherapie bij borstkanker

Wil je weten wat de huidtherapeut kan betekenen na de diagnose? Lees meer over borstkanker in de huidtherapeutische praktijk.

Borstkankervereniging Nederland (BVN)

BVN is in de oktobermaand altijd meer zichtbaar op vooral sociale media en tijdens diverse bijeenkomsten op het gebied van borstkanker.

Extra activiteiten in de oktobermaand

De vrijwilligers van BVN organiseren onder de naam B-actief het hele jaar door activiteiten voor mensen die te maken hebben met borstkanker. In oktober worden er nog meer activiteiten georganiseerd dan anders. Ook andere organisaties organiseren extra activiteiten in de borstkankermaand.

 

Onze Partners