De beroepsvereniging NVH

De Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) is dé beroepsvereniging van en voor huid- en oedeemtherapeuten in Nederland. Zij zorgt voor het continu optimaal houden van de kwaliteit en voor een goede positie van de huidtherapeut en huidtherapie in het algemeen. Zij behartigt de belangen van alle ruim 1.250 aangesloten leden. Dat zijn huidtherapeuten die werken in een huidtherapiepraktijk, ziekenhuis, zelfstandige behandelcentrum, kliniek en schoonheidssalon maar ook praktijkeigenaren en studenten (aspirant-leden) aan de opleiding huidtherapie.

De NVH zet haar leden centraal bij alles wat zij doet en behartigen hun belangen zodat zij hun vak zo optimaal mogelijk kunnen uitoefenen. Het gaat daarbij om belangen op het gebied van bijvoorbeeld vakinhoud, kwaliteit, veiligheid, bedrijfsvoering en contractering met zorgverzekeraars. Namens de leden gaan wij op landelijk niveau met belangrijke stakeholders zoals overheidsinstanties, zorgverzekeraars, patiëntorganisaties en andere beroepsverenigingen in gesprek. Om de huidtherapeutische zorg doorlopend te verbeteren ontwikkelt de NVH samen met haar leden kwaliteitsbeleid en organiseert na- en bijscholingsactiviteiten. Ben je huidtherapeut en wil je lid worden van de NVH? Op nvh.huidtherapie.nl vind je onder andere het laatste nieuws en veel vakinhoudelijke informatie.

De NVH is ook aangesloten bij het Paramedisch Platform Nederland (PPN). Deze federatie wordt gevormd door 5 paramedische beroepsverenigingen:

  • Ergotherapie Nederland (Ergotherapeuten)
  • NVD (Diëtisten)
  • NVH (Huidtherapeuten)
  • NVLF (Logopedisten)
  • VvOCM (Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck)

PPN vertegenwoordigt zo’n 13.000 aangesloten individuele leden en in totaal ruim 20.500 paramedische zorgverleners.

Onze Partners