2 t/m 6 okt: Week van de Huidtherapie

Van 2 t/m 6 oktober houdt de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) de Week van de Huidtherapie. Een week waarin huidtherapeuten laten zien waar ze goed in zijn: werken aan de gezondheid van de huid en kwaliteit van leven. Tijdens deze week laten huidtherapeuten zichzelf zien en promoten zij het vak. 

Ik ben huidtherapeut 

Waar huidtherapeuten dagelijks bezig zijn met de zorg voor anderen, zetten ze tijdens de week van de huidtherapie zichzelf ‘in the picture’. Via de campagne ‘ik ben huidtherapeut’ is via social media direct zichtbaar dat zij huidtherapeut zijn en met hun persoonlijke verhaal ondersteunen ze deze uitingen. 

De rol van de huidtherapeut 

De huidtherapeut is dé paramedicus voor de zorg van ons grootste orgaan: de huid. Bijna 2 miljoen mensen in Nederland hebben een huidaandoening en worden hiermee belemmerd in hun dagelijkse doen. De huidtherapeut vervult voor deze mensen een belangrijke rol in het leren voorkomen, omgaan met en adequaat behandelen van huidproblemen. Zoek hier een huidtherapeut bij jou in de buurt.

45 jaar NVH

2023 is een jubileumjaar voor de NVH. Het begon ooit met een klas van 16 deelnemers, die vervolgens de
voorvechters werden voor het prachtige vak huidtherapie en een beroepsvereniging met inmiddels meer dan 1700 leden.