Week van de Huidtherapie: Succesverhaal Evelien Meeuwisse

De aandoening acne is iets wat erg veel voorkomt in onze huidtherapeutische praktijken. Jeugdpuistjes wordt het ook nog al eens genoemd. Dit is een beetje verwarrend, want juist heel veel 20 plussers kampen nog met acne of met de gevolgen ervan.

Het mooie van de behandeling van acne is dat wij als huidtherapeut zoveel kunnen bieden aan een ‘patiënt’ en hem/ haar met succes en veel tevredenheid kunnen helpen.

Bij actieve ontstekingen ligt de nadruk vooral op het uitreinigen van de onzuiverheden, maar ook huidverzorgings- en voedingsadviezen voor thuis worden besproken. Soms wordt er samengewerkt met een huisarts om de acne sneller te laten verdwijnen met behulp van bijvoorbeeld een medicijn.

Bij pigmentaties die overgebleven zijn na acne ziet de behandeling er anders uit en worden er vaak therapeutische peelings toegepast die kunnen zorgen voor een aanzienlijke verbetering van huid.

‘Ice-picks’ (diepe kuiltjes) zijn een gevolg van grotere puistjes en kunnen goed behandeld worden met bijvoorbeeld microneedling. Dit is een pen met daarop minuscule naaldjes die door het creëren van gaatjes, de huid zelf aan het werk zet om de kuiltjes op te vullen met huideigen weefsel.

De sleutel tot succes is door goed te kijken naar de persoon die voor ons zit. Wat zijn de wensen van de patiënt, hoe ziet de huid eruit en welke behandeling past hier het beste bij? Door steeds te kijken of de behandeling nog effect heeft en goed te luisteren naar de ‘patiënt’ hebben we al heel veel mensen met acne succesvol kunnen helpen!

Huidtherapie Zuidwest Hoogerheide & Tholen

Onze Partners