Week van de Huidtherapie: Succesverhaal Dana Dijs-Bom (behandeling wijnvlek – Huidzorg Houten)

Het begon met de behandeling van de wijnvlek van mevrouw Van Beek uit Nieuwegein. Haar wijnvlek liep over het gehele rechter gedeelte van haar gezicht, tot aan het sleutelbeen. Ze had veel geprobeerd, van crèmes, tot tatoeëren. Tien jaar lang heeft ze lasertherapie in het ziekenhuis ondergaan. Maar ook dat hielp nauwelijks. Ze besloot het nog één keer te proberen bij een huidtherapeut.

We hadden bij Huidzorg Houten nog geen ervaring in het behandelen van een wijnvlek. Wel waren we zeer gedreven in de behandeling van diffuse roodheid en couperose met IPL. We hadden niet gedacht dat onze IPL-behandeling ingezet kon worden bij een wijnvlek. Toch besloten we om een proefstukje te behandelen met veilige standaard instellingen, omdat we mevrouw van Beek zo graag wilden helpen. “Baat het niet, dan schaadt het niet”, zo stond we er beide in.

Toen mevrouw enkele weken later op controle kwam, liet zij licht teleurgesteld het resultaat van het proefstukje zien. Zoals we al dachten, was er minimale afname te zien. Toch wilden we niet opgeven. We stelden voor om nog één keer een proefstukje van de wijnvlek te behandelen, maar stelden het apparaat anders in. De wijnvlek werd direct erg paars en er was veel zwelling te zien. Een aantal keer namen we de dagen er na licht bezorgd telefonisch contact op met mevrouw van Beek, om te vragen hoe het ging. Maar mevrouw van Beek bleef er luchtig onder en merkte zelfs op dat het behandelde gedeelte lichter leek te worden.

Toen zij voor de tweede keer op controle kwam was het behandelde gedeelte voor 60% afgenomen! We waren stom verbaasd, zoveel effect zagen we niet aankomen. We besloten een plan van aanpak te maken. Met tien behandelingen was de wijnvlek van mevrouw van Beek voor 95% verdwenen.

Mevrouw Van Beek: “Mijn hele leven is veranderd. Dat is echt zo! Je gaat echt anders naar buiten. Ik kan weer winkelen zonder bekeken te worden. Het is heel fijn om in de menigte op te gaan. Ik ben wel eens huilend een winkel uitgegaan, wachtrijen in pretparken waren vervelend: iedereen kijkt je aan. Ik krijg nu veel complimenten, dat is zo anders.”

Ons team is enorm trots op dit resultaat. Dit is toch waar we het voor doen: iemand weer laten stralen van zelfvertrouwen! Mevrouw van Beek stemde er mee in dat de behandelresultaten naar buiten werden gebracht via de website van Huidzorg Houten. Hiermee hoopte zij mensen met een wijnvlek de lange zoektocht naar behandeling te besparen. Het eindresultaat was zo mooi, dat inmiddels een grote groep mannen en vrouwen, jongens en meisjes met een wijnvlek in behandeling zijn gegaan bij Huidzorg Houten.

Bekijk hier de voor- en nafoto’s en lees het gehele blogbericht. (https://www.huidzorghouten.nl/wijnvlek-in-het-gezicht-laseren )

Dana Dijs-Bom

Eigenaresse Huidzorg Houten

 

WvdH2.jpg WvdH2a

Onze Partners