Succesverhalen Week vd Huidtherapie

Huid- en Oedeemtherapie Salland als onderdeel van Onco Zorg
De huidtherapeuten van Huid- en Oedeemtherapie Salland werken op alle vestigingen in multidisciplinaire teams. Voor de oncologische zorg zijn dit specifiek oncologische teams en dus  (para)medici die oncologisch geschoold zijn of hier sterke affiniteit mee hebben.

In de praktijk houdt dit in dat een oncologische patiënt zich aanmeldt bij één van de therapeuten binnen. Meestal is dit bij de huid- en oedeemtherapeut, of bij de oncologisch fysiotherapeut. Vaak hebben patiënten een verwijzing, soms ook niet en hebben ze ons via de website gevonden.

De desbetreffende therapeut neemt een anamnese af en bepaalt welke overige disciplines hierbij ingeschakeld moeten worden. De therapeut die de anamnese afneemt is de hoofdbehandelaar/ case manager. Dat wil zeggen: zij houdt de controle: contact met huisarts, specialist, schrijft brieven enzovoort.

In overleg met de patiënt wordt het traject bepaald en afspraken gemaakt. Gemaakte afspraken worden zoveel mogelijk gecombineerd; na een afspraak bij de oncologische fysiotherapeut gelijk door naar de huidtherapeut.

Op deze manier wordt de zorg rondom de oncologische patiënt geregeld door korte lijnen. Patiënten worden ontzorgd. Op deze manier werken is ontzettend motiverend, leuk, dynamisch en verrijkend. Onze patiënten zijn erg enthousiast en vinden het erg prettig. Tevens zorg je op deze manier dat zorg laagdrempelig wordt.

Ons oncologisch team bestaat uit:
–              Huid- en Oedeemtherapie
–              Oncologisch fysiotherapie
–              Oncologisch (psychologisch) Coach
–              Werk en re-integratie coach
–              Coach op seksueel gebied
–              Diëtiste

Marieke voor ’t Hekke – Huid- en Oedeemtherapie Salland

team-huid-en-oedeemtherapie-salland

Huid- en oedeemtherapie Salland
Locaties in Raalte, Zwolle, Ommen en Den Ham
Lijnbaan 12H
8011 AR, Zwolle
www.huidenoedeemtherapie.nl

Onze Partners