Stap voor stap naar een betere huid

Ongeacht uw specifieke huidprobleem bestaat de aanpak van de huidtherapeut uit een aantal stappen waarbij u nauw wordt betrokken.

Onderzoek

U begint met een persoonlijk gesprek waarin u uw klachten en verwachtingen naar voren brengt. Samen met de gegevens van de verwijzende arts vormt uw informatie de basis voor het onderzoek van de huidtherapeut.

Behandelplan

De huidtherapeut maakt in nauw overleg met u een behandelplan. De resultaten van het onderzoek zijn daarbij richtinggevend. Soms is het ook nodig de verwijzende arts te betrekken.

Behandelingen

Na de vaststelling van het behandelplan volgen de behandelingen. De huidtherapeut beschikt over verschillende technieken en vaardigheden voor onder meer:

  • Ontharen
  • Acnebehandeling
  • Camouflage
  • Oedeemtherapie
  • Littekenbehandeling

Bovendien kunnen de meeste huidtherapeuten borstprothesen en therapeutische elastischekousen aanmeten of voor dermatografie (medische tatoeage) zorgen.

Aanvullende adviezen

Tijdens en na de behandelingen geeft de huidtherapeut adviezen. Ze zijn bedoeld te ondersteuning van de behandeling of ter voorkoming van herhaling van de klacht.
De huidtherapeut vertelt u hoe u uzelf kunt helpen.

Evaluatie

Voor een succesvolle behandeling is uw motivatie als patiƫnt onmisbaar.
Tijdens en na de behandelingen kijkt u samen met de huidtherapeut naar de resultaten om vast te stellen of de behandelingen het bedoelde effect hebben.